Cine este Hemopet?

Despre terapia transfuzională

În toamna lui 2011, a fost creat conceptul Hemopet, menit să împingă nivelul serviciilor medicale veterinare din România înspre unul occidental. Se introduce, astfel, un element de bază: terapia transfuzională – fără de care desfășurarea procesului veterinar, la un standard care să asigure atât comfortul medicului, cât și siguranța pacientului, nu putea avea loc.


sange integral2

Banca de sânge pentru animale de companie Hemopet a fost înființată după modelul băncii de sânge din Polonia. Echipa fondatoare s-a documentat temeinic cu privire la reglementările de funcționare a unei bănci de sânge și a înființat prima bancă de sânge pentru animale de companie din România sub atenta îndrumare a specialiștilor polonezi, cu experiență de peste 10 ani în acest domeniu.

Cerințele de recoltare, depozitare și livrare ale produselor sanguine sunt respectate cu strictețe, viața animalelor depinzând de calitatea produselor puse la dispoziție.

Hemopet este prima organizație caritabilă (ONG) din România care se ocupă cu: recoltarea, testarea, procesarea, depozitarea și distribuirea sângelui canin atât în București cât și pe teritoriul țării și oferă servicii medicale generale de referință în domeniul transfuziologiei, oferind suport informațional și practic medicilor veterinari.

Orice profit realizat de această organizație este reinvestit în scopul dezvoltării terapiei transfuzionale la animalele de companie din România, pentru a ajunge la standardele celorlalte țări din Europa.

Transfuzia de sânge este o intervenție salvatoare de vieți atâta timp cât există disponibilitatea produsului sanguin adecvat.

Dorim să oferim un sprijin de nădejde medicului veterinar, atât în practica sa de zi cu zi, înaintea sau poate în timpul unei intervenții chirurgicale, având în vedere că acesta se confruntă cu câteva zeci de cazuri pe săptămână, aparținând unei mari varietăți de specii, ce necesită o soluție dedicată pentru fiecare dintre acestea.

Un alt element de importanță majoră, care impactează direct șansele de supraviețuire a pacientului, este livrabilitatea, în timp util, a produsului sanguin. De aceea, Hemopet și-a impus să preia, să gestioneze și să satisfacă orice nevoie de sânge/alt produs sanguin, oriunde în țară, în decurs de maxim 24 ore, în funcție de proximitatea locației. Faptul că media temporală de livrare în zona de proximitate (București) este de maxim două ore, aduce un plus de siguranță actului medical, atât pentru proprietar, cât și pentru medic.

Hemopet, însă, nu oferă doar produse sau servicii, ci este un mod de viață, un alt fel de a privi lucrurile – bazat pe inovație și în special pe siguranță. Echipa Hemopet știe că pacientului și donatorului trebuie să îi fie oferit același nivel de atenție și dedicare. De aceea, eforturile noastre nu se rezumă doar la însănătoșirea pacienților, ci și la menținerea sănătății donatorilor noștri.

Cu toate acestea, noi nu putem privi donatorii noștri ca pe niște simpli pacienți, ei fiind considerați membri ai familiei noastre. Faptul că ei contribuie în mod direct la salvarea altor vieți, îi face adevărați eroi, atât pe ei, cât și pe proprietarii lor. Un animal de companie care donează, poate asigura, pentru proprietarul unui animal aflat în dificultate, prezența sau dispariția acelui prieten din viața lui.

Tocmai de aceea, donatorii noștri se bucură gratuit de cea mai bună medicină preventivă (vaccinări, deparazitări, analize de sânge) astfel încât proprietarul unui erou știe că toate grijile legate de sănătatea companionului său sunt acoperite de o echipă dedicată special acestui scop.

hemopet fondatori

 

Dr. Sînziana Rădulescu

Președinte Hemopet