Comunicat Congres RoVECCS, 18-19 Martie 2016

Congres RoVECCS

Societatea Română de Urgențe și Terapie Intensivă Veterinară RoVECCS – pregătește cea de-a doua ediție a congresului dorit a fi tradiție, primul indiciu fiind data fixată mereu în cea de-a treia săptămână din luna martie, respectiv vineri și sâmbătă. Acest mic detaliu oferă posibilitatea de a planifica eficient programul și-așa încărcat al medicilor veterinari atât din țară cât și din străinătate.

Cine este RoVECCS și ce valoare va aduce în domeniul veterinar din România?

Probabil ați observat până acum și deja sunteți membri ai grupului privat special creat pentru toți medicii veterinari interesați de medicina de urgență, iar dacă nu ați făcut-o până acum, vă invităm să vă alăturați acestui grup pentru a afla soluții pentru diverse cazuri destul de des întâlnite în practica veterinară.

Scopul RoVECCS este acela de a facilita accesul medicilor la informație, de a promova schimbul de experiență pentru a asigura progresul rapid al domeniului urgențelor în România, precum și punerea la dispoziție a unor instrumente extrem de utile în medicina de urgență – aplicații practice, manuale, proceduri și cazuri aplicate, discuții libere, site-uri de referință și știri despre cele mai noi dezvoltări din acest domeniu.

Anul acesta, 3 diplomați cu renume internațional vin la congresul din 18 și 19 martie să vorbească despre cele mai noi tehnici și proceduri în medicina de urgență.

Howard Seim va prezenta cazuri și proceduri chirurgicale pentru remedierea celor mai comune afecțiuni precum mucocelul și ruptura vezicii biliare, hernia diafragmatică, traumatismul abdominal, etc., Ambra Panti ne va dezvălui care sunt cele mai potrivite anestezii în cazul pacienților aflați în șoc septic sau pentru operațiile de cezariană și abdomen acut, iar Dominic Barfield ne va ajuta în stabilirea priorităților în urgențe, acest lucru dând și titlul congresului: First Things First! Ce facem cu un pacient în colaps, cum stabilizăm un pacient aflat în șoc septic și cum facem față provocărilor neurologice, când sosește un pacient cu crize?

Informații vitale, de interes general, cazuri cu care ne confruntăm mereu, pentru care avem nevoie de soluții simple și rapide.

Congresul deschide seria de evenimente de dezvoltare profesională continuă din România, oferind medicilor din țară posibilitatea de a acumula puncte SNEC prin participarea la workshop-uri și la cele 2 zile de prezentări, fiind alocate câte 30 de puncte pe zi. Locurile de participare la congres sunt limitate la 250, iar medicii au posibilitatea de a plăti o taxă redusă dacă se înscriu până pe data de 15 februarie 2016.

RoVECCS susține dezvoltarea domeniului urgențelor și în rândul studenților, aceștia fiind viitorii medici care se vor confrunta cu situații critice, pentru care trebuie să fie pregătiți, motiv pentru care au fost puse la dispoziția studenților 50 de bilete de participare la preț redus, iar studenții care sunt înscriși în programul „Ajută un student la Medicină Veterinară” în modulul de urgențe vor participa gratuit la congres.

Participanții la congres vor avea ocazia de a participa la tombola RoVECCS, printre premiile puse în joc numărându-se participări gratuite la congresul EVECCS 2016 de la Ljubljana (Slovenia), la conferința SEVC din Granada (Spania), la congresul RoVECCS 2017, precum și cărți de urgențe, un abonament gratuit la Journal of Veterinary Emergencies and Critical Care, și multe premii puse în joc din partea sponsorilor congresului, astfel că unul din zece participanți va câștiga sigur un premiu.

De asemenea, Vets Now vor fi prezenți la congres și le vor oferi celor interesați posibilitatea efectuării unui stagiu de practică de 10 săptămâni în Marea Britanie, precum și oportunitatea de a lucra ca parte din echipă într-una dintre clinicile lor.

Nu va lipsi distracția, fiindcă trebuie să ne și relaxăm după câteva zile încărcate de informații, dar vom reveni cu detalii despre activitățile planificate în curând, pe pagina noastră de Facebook.

Pentru mai multe detalii, accesați website-ul congresului www.roveccs.ro. Și nu uitați: First Things First! Stabilirea priorităților este primul pas către succes! Vino să-l facem împreună!

 

Echipa RoVECCS