Cum avem grijă de câinele nostru pe timpul iernii?

Mici trucuri de urmat

Fie iarna friguroasă, geroasă sau blândă, ea nu ne scuteşte de ieşirile afară cu patrupedul. Ca să nu simţim frigul şi să alungăm monotonia, iată câteva trucuri de care ne putem folosi pe timp de iarnă:

 

Hai să facem mişcare!

Este un îndemn pe care-l putem urma indiferent de vreme şi loc. Afară pe minus grade sau direct din confortul casei noastre, putem încinge oricând o joacă pe cinste cu câinele nostru. Află care este jucăria lui preferată şi dă startul jocului!

Oferă-i o hrană calitativă şi echilibrată!

Temperaturile scăzute pot produce câinelui deshidratare şi slăbiciune. Oferă-i o hrană de calitate, porţioneaz-o corespunzător şi lasă-i apa la discreţie. Porţionarea hranei este recomandată deoarece pe timpul iernii câinii care stau în casă sunt mai puţin activi şi atunci riscul de îngrăşare este crescut.

Pune-i la dispoziţie confortul termic de care are nevoie!

Pentru câinele din curte, asigură-te că are cuşca bine izolată şi suficient de spaţioasă pentru a se adăposti în ea. De asemenea, îl poţi îmbrăca cu o haină specială de iarnă pentru a-i spori confortul. Pentru câinii de interior paturile speciale pentru câini sunt perfecte, însă poţi opta şi pentru pături sau saltele din materiale mai călduroase. Desigur, îi poţi primi şi în pat. :) Evită păturile electrice deoarece pot roade cablurile electrice şi se pot atât arde cât şi curenta, iar dacă ai un şemineu în casă nu uita să pui acel gărduleţ de protecţie. Câinii seniori sunt mai friguroşi, prin urmare nu uita să-i îmbraci adecvat!

Ai grijă de sănătatea lui!

Pentru căţei, câini seniori, cu blană scurtă şi de talie mică, o jachetă specială de iarnă este o opţiune foarte bună. Nu sunt chiar ieftine, dar le poţi utiliza câteva ierni fără nicio problemă. Există şi botoşi speciali, dar sunt foarte scumpi şi în plus cu dejecţiile de pe trotuare nu cred că vrei să-i speli zilnic… Important este să nu exagerezi cu joaca în zăpadă şi cu statul afară când sunt temperaturi foarte scăzute. Gheaţa şi substanţele chimice folosite pentru curăţarea trotuarelor îi pot afecta lăbuţelor, astfel spălatul lăbuţelor cu apă şi săpun după plimbare este cel mai bun lucru. O cremă specială pentru lăbuţe este şi ea binevenită.