Cum este de fapt medicul veterinar?

Să fie cu de toate!

 

Cam un an sa fie, asa, de cand am invatat pe propria-mi piele, o lectie extrem de semnificativa privind standardele morale si etice ale veterinarului si ale bunului sau coleg de breasla, asistentul veterinar (sau tehnicianul veterinar).

Si uite ca de atunci, las loc de mai bine, in fiecare zi. Inclin sa cred ca o mica parte din evolutia fiecaruia pe drumul profesional, se datoreaza unui ego neimblanzit.

Gandindu-ma la evolutia desavarsita a carierei de medic veterinar, framant in minte concepte definitorii, usor de de explicat pana si unui copil. Si uite asa, gand la gand, baiatul meu de 5 ani ma pune in tema azi, cu trei calitati esentiale ale profesiei de medic veterinar:

1.Sa fie destept
2.Sa fie descurcaret
3.Sa stie geometrie (asta recunosc, m-a dat pe spate si pe mine, insa explicatia lui este urmatoarea: daca stii geometrie, stii sa-ti construiesti o clinica veterinara!)

Dupa o prima evaluare, as trasa cateva dintre calitatile esentiale, pe care un student la medicina veterinara trebuie sa le cultive inca de la primii pasi catre profesia de medic vesterinar:

1. Sa iubeasca animalele (sa inteleaga si sa nutreasca pentru ele sentimente atat de respect si empatie, cat si de compasiune; sa fie motivat).
2. Sa fie bine instruit, organizat si indemanatic.
3. Sa detina si sa promoveze standarde morale si etice, la un nivel inalt.
4. Sa fie un bun comunicator si observator.
5. Sa fie perseverent si rezistent surmenajului intelectual si fizic.

Voi ce ziceti?
…………………………………………………………………….

(Photo source: Pinterest)