Cyberbullying in comunitatea veterinara

Am vorbit in randurile trecute despre bullying si trebuie sa recunoastem ca acest trend negativ este pe val

cyberbullying

Am vorbit in randurile trecute despre bullying si trebuie sa recunoastem ca acest trend negativ este pe val in ziua de astazi. Cea mai agresiva si moderna forma de bullying cu care se confrunta comunitatea veterinara, este cyberbullying-ul.

Acum hai sa vedem, ce este de fapt acest cyberbullying?

Cyberbullying-ul este o forma de hartuire care are loc in spatiul virtual, prin intermediul tehnologiei electronice. Din pacate, libertatea pe care o ofera in prezent spatiul virtual, a permis comunitatii online sa creeze necontrolat milioane de identitati sub care se ascund diversi individizi. Din punctul meu de vedere, cyberbullying-ul in segmentul veterinar este un mod de comunicare distructiv, pe care doar cei lasi il folosesc, ascunzandu-se dupa ecranele calculatoarelor sub diferite identitati false si folosindu-se de social media pentru a defaima, distruge si pune in pericol diverse aspecte tinta (reputatia unui medic veterinar, a unei clinici, echilibrul emotional si/sau viata personala a cuiva).

De cele mai multe ori, este nevoie doar de un singur client care a trecut printr-o experienta nefericita la cabinetul veterinar, pentru a trage in jos reputatia medicului veterinar implicat si chiar a intregului cabinet. Un client nefericit poate insemna un client care a primit un diagnostic dificil de digerat sau un prognostic pe care nu il astepta pentru animalul sau de companie.

Punctele de referinta pentru proprietarii de animale sunt site-urile care listeaza cabinete veterinare, clinici si spitale, permitandu-le acestora sa voteze calitatea serviciilor medicale primite si chiar sa comenteze despre acestea. Culmea este ca acest tip de site-uri sau pagini din spatiul social media, nu fac decat sa alimenteze vocea clientilor suparati si nemultumiti.

Cyberbullying-ul poate avea consecinte devastatoare pentru medicii veterinari, industria in care activeaza si chiar viata personala, si de aceea este recomandat ca medicii veterinari sa apeleze la cai inovative de actiune, dezvoltand noi arme de comunicare impotriva hartuitorilor din mediul online.

(image credit: Google)