Idei despre reuşite, în miez de noapte

Motive de pornire în carieră

 Chiar asa.

O cariera stralucita vine in primul rand din Pasiune. De acolo pleaca totul. Insa nu-i suficient. Exista intr-adevar cateva ingrediente de baza de care trebuie sa tii cont atunci cand iti doresti sa pornesti pe drumul tau profesional. Vorbim de medicina veterinara, sa nu uiti.As zice ca Motivatia si Pasiunea merg mana in mana. Poti sa alegi sa devii medic veterinar, tehnician veterinar sau pet groomer (ca-i la moda). Sau poate te atrage munca de laborator si vrei sa devii mare cercetator. Sau poate vrei sa mangai lei in Africa. Orice-ai alege in acest domeniu, trebuie sa stii de ce faci asta si mai important, sa-ti placa. Se intampla sa vrei sa fii medic veterinar si ca sa castigi bani multi. O fi, nu zic nu.

Aspectul financiar este si va fi mereu un punct important de plecare pentru multi dintre noi. Insa, mai inainte de toate, cauta s-o faci pentru tine. Alege pentru tine. Fii motivat si plin de pasiune.Ma tot gandeam la vointa si ambitie, insa intr-un cuvant as spune Determinare. Da, sa stii asta. Trebuie sa dai dovada de multa determinare pe parcurs.

Chiar si in ziua de azi, multi renunta la studii din motive financiare, nicidecum ca nu sunt facuti a fi medici veterinari sau tehnicieni. Romania nu promoveaza imprumuturile studentesti, asa cum strainatatea te ajuta sa iti indeplinesti „your biggest dreams”, si mai ales cand ai acasa copii, matusa si purcel, inclusiv un job, care-o fi el. Sa stii, e greu. S-a cam dus vremea borcanelor de zacusca.

Deci, da. Determinare cat cuprinde. Asta cred ca te sculpteaza in viata, intru totul.Mai departe, cred ca tine strict doar de cum vrei sa rezolvi ecuatia. Cine cauta Excelenta, cu multa Determinare in buzunar, sigur reuseste.

Si intotdeauna, dar intotdeauna, cauta sa fii fericit in ceea ce faci. Niciodata nu-i tarziu pentru nimic.

O sa va povestesc mai tarziu despre meseriile din segmentul medical veterinar si despre acel job description despre care am auzit cu totii.
………………………………………………………….

(Photo source: Pinterest)