Iepuraşul de Paste

Devino proprietar responsabil!

 

Conform PETA, iepurasul cel dragalas ocupa locul 3 in clasamentul celor mai abandonate animale din adaposturi. Trist tare…

Ca-i Craciun, ca-i Paste, nu sunt de acord sa inlocuiesc pe post de cadou animalul de plus cu animalul adevarat. Cum vine asta, catelus de Craciun si iepuras de Paste?!

Pai si dupa ce trec sarbatorile, dupa o perioada de timp in care urechila creste si nu mai e mic si dragut, sau timp in care ti-a ros vreun cablu sau vreo pereche de papuci, ce te faci omule? Dai inapoi si duci animalul inapoi la crescator, il duci la adapost, il abandonezi la capatul orasului?

Te-ai gandit la asta inainte sa-l iei pe Iepurila la tine acasa? Ma gandesc ca nu, din moment ce esti atat de hotarat sa renunti la el, abandonandu-l fara scrupule pentru simplul fapt ca se comporta exact ca un iepure. Pentru ca si este un iepure.

Si totusi, ti-a trecut prin minte vreodata ca exista posibilitatea sa devii un proprietar responsabil? Mereu va fi valabila optiunea „INCEARCA”.

Nu trebuie sa renunti la urechila pentru ca nu este cum iti doreai sau cum ti-ai imaginat sa fie si nici sa te dai batut cu una, cu doua. Incearca mai intai sa iti imbogatesti cunostintele cu informatii cat mai variate despre cresterea iepurasilor ca animale de companie. Citeste cat mai multe despre ei si cauta un veterinar local, care sa te puna in tema cu ceea ce presupune a avea un iepuras sanatos. Afla despre ce si cat mananca un iepuras, despre dentitie, unde trebuie sa doarma sau unde isi face nevoile, daca trebuie vaccinat, microcipat sau sterilizat.

Inainte de a-l abandona fara sa ai vreun habar de cum se mananca convietuirea cu un iepure in casa, incearca omule sa fii corect. Atat fata de tine, cat si fata de iepuras. Masoara-ti fapta. Cu toate ca ar fi trebuit sa cunosti toate lucrurile astea din capul locului, deci dinainte sa aduci iepurele in casa, incearca totusi sa nu mai repeti vreodata greseala.

Chiar daca nu-i despre iepuri, ci despre caini si pisici, se potriveste perfect. Despre proprietarul responsabil am scris aici http://veterinaryjournalist.ro/cafeaua-de-dimineata/proprietarul-responsabil-314.html si aici http://veterinaryjournalist.ro/cafeaua-de-dimineata/cand-este-cel-mai-bun-moment-sa-imi-iau-un-animal-de-companie-320.html

(image credit: Pinterest)