I’m going VEGAN!

Hai să fim vegani!

 

Recunosc, de ceva vreme ma tot gandesc sa renunt la consumul de carne. De orice fel. Imi vin in minte ganduri ba de ovo-lacto-vegetarian, ba de vegan… ba de nu stiu ce, numai de carne, nu!

Sunt un mare fan de lapte de vaca adevarat, nu de pe raftul magazinelor. Imi place sa-l beau oricum. Cald, rece sau in cafea. Totodata, imi plac si ouale. Omleta, ratota, crude, prajite, cu maioneza. De branza si cascaval, nu mai zic!

O, Doamne!
Ma gandesc si ma tot gandesc si vreau totusi sa iau o decizie in privinta alimentatiei personale. Spre rusinea mea, niciodata nu m-am gandit la faptul ca alimentatia mea ar avea vreo relatie cu respectul meu sau dragostea mea fata de animale.

Nenumarate amintiri olfactive imi vin acum in minte ca un flashback. Ciudat sau nu, abia acum, un bec s-a aprins in capul meu. Vedeti voi, eu mereu m-am gandit doar la ideea de a manca sanatos. Si nicidecum la faptul ca atunci cand mananc o ceafa de porc sau un piept de pui, un animal moare ca sa ajunga in farfuria mea!

Cineva mi-a spus pe un ton grav acum ceva vreme „ce medic veterinar vei fi mancand animale?” Ioi, dar chiar asa?! Pe moment m-a amuzat oarecum, dar in timp, a cam inceput sa-mi palpaie in cap. Si deja acest gand ma framanta si ma irita continuu.

Voi, studenti si medici veterinari, ce mancati?
Care dintre voi sunteti vegani sau vegetarieni?
Si cum va justificati alegerea vis-a-vis de copii (care sunteti parinti)?
……………………………………………………………………….

(Photo source: Pinterest)