Medic veterinar Rosu Ovidiu „Vreau sa vad o facultate plina cu studenti care i-au calcat pragul din pasiune.”

„Exista doua tipuri de studenti la medicina veterinara. Cei care se duc din pasiune pentru animale si cei

Rosu Ovidiu

„Exista doua tipuri de studenti la medicina veterinara. Cei care se duc din pasiune pentru animale si cei care sa duc sa faca o facultate. Nu sunt multi cei care se duc din pasiune. In schimb sunt multi cei care vor o facultate. De ce? Este simplu. 6(+) ani de amanare a responsabilitatilor vietii, 6(+) ani de viata studenteasca, 6(+) ani de gratuitati si oportunitati (camin, transport, work and travel, joburi part-time, etc.).

Facultatea de medicina veterinara este cumva aparte. Datorita multitudinii de medii prin care un student trebuie sa treaca, sa invete si sa se adapteze, aceasta facultate poate crea oameni “frumosi” dar poate crea si alt tip de oameni . La un anumit nivel este un test lung de supravietuire la finalul caruia rezulta medici care abia asteapta sa salveze animale dar si medici total sictiriti si scarbiti de meseria lor sau indivizi care se indreapta spre alte domenii.

Totusi supravietuirea celor 6(+) ani implica foarte multe sacrificii atat financiare cat si psihologice. Sacrificii care fac ca multi din cei care ar merita sa o termine sa nu poata sa o faca.

Ei bine, eu imi doresc sa vad o facultate plina cu studenti care i-au calcat pragul din pasiune. De aceea, prin intermediul Fundatiei concept Visul Luanei – Luana’s Dream ma alatur si sustin programul „Ajuta un student la Medicina Veterinara”.