Nu-i voie!!! (1)

7 Alimente interzise la câine

De evitat in alimentatia cainelui:

1. Aloe vera. Poate fi toxica (anthracene glycosides) si consumata in cantitati mari, produce tulburari digestive. Poate actiona ca un laxativ.
2. Arahide. Nu sunt recomandate datorita continutului ridicat in grasimi si sare. Pot contine mucegai (Aspergillus flavus si Aspergillus parasiticus), care poate produce o micotoxina numita aflatoxina.
3. Mancare cu mucegai. Contine micotoxine tremorgene, care produc convulsii, tremur, gastroenterite, durere abdominala acuta, voma, tahicardie si neurotoxicitate.
4. Ciuperci. Au potential toxic, cu efecte precum: voma, diaree, tremur, neurotoxicitate si chiar deces. Mare atentie la ciupercile din curti, gradini si paduri !
5. Sare si zahar. Sarea in exces conduce la intoxicatia cu sare a cainelui. Efectele produse sunt: sete excesiva, urinari dese, voma, diaree, tremur si chiar deces. In schimb, consumul de zahar are efect precum: hiperactivitate, letargie, obezitate, afectiuni dentare si diabet.
6. Oua crude. Carne si peste (in special, somon), in stare cruda. In acest caz, putem include ipoteza unei intoxicatii alimentare cu E.Coli sau Salmonella si un deficit de biotina.
7. Lapte si produse lactate. Nu sunt recomandate, pentru ca multi caini prezinta intoleranta la lactoza.
…………………………………………………………………………

(Photo source: Pinterest)