Review Drontal Plus flavour 35 kg, comprimate câini

Încep să cred că deparazitarea internă la patrupedele noastre mult iubite devine un subiect controversat pe măsură ce

Încep să cred că deparazitarea internă la patrupedele noastre mult iubite devine un subiect controversat pe măsură ce în loc să consultăm medicul veterinar, luăm cu asalt internetul şi decidem de unii singuri. Lucru care într-o mare măsură pare cam deplasat, având în vedere că dacă tastez în Google *deparazitare internă la câini*, îmi apar cam 15,400 de rezultate.

Cine ştie câte mii dintre acestea nu au niciun folos sau sunt eronate?

Lăsând la o parte această întrebare pe care ar trebui să o avem în minte din când în când, trebuie să înţelegem că singura persoană competentă în materie de aceste sfaturi care privesc sănătatea patrupedului tău, este medicul veterinar. El este cel mai în măsură să îţi recomande produsul antihelmintic potrivit şi o schemă de deparazitare personalizată.

dront4Pe Nazira, labradoriţa noastră, am adus-o acasă la vârsta de 6 luni. Venise deja deparazitată intern şi extern, vaccinată şi microcipată. Sarcina care-mi revenea apoi, era să continui să mă ocup de sănătatea ei întocmai ca la carte, sarcină pe care mi-am asumat-o cu multă seriozitate.

Prin urmare, am înscris-o la cabinetul veterinar local. La recomandarea veterinarului, Nazira a primit pe perioada verii un antiparazitar intern, care suplimentar ajuta şi în profilaxia filariozelor cardiace (Dirofilaria immitis).

Această recomandare a venit în urma discuţiei cu veterinarul, în care-i spuneam că nouă vara ne place să cutreierăm prin natură şi să ne bălăcim în râuri şi lacuri de munte.

*Cum spuneam şi mai devreme, cel mai bine este să discuţi cu medicul veterinar despre schema de deparazitare. Produsul administrat este în funcţie de nevoile reale ale patrupedului tău, astfel evitând administrarea unor produse de capul tău, despre care nu ştii dacă-i fac bine sau rău.

Drontal Plus flavour (35kg) a venit exact la momentul potrivit.

IMG_2351

 

La finele lui Noiembrie, trebuia făcută din nou deparazitarea internă şi medicul veterinar ne-a prezentat acest produs marca Bayer. Acesta conţine substanţe active precum Febantel, Pirantel embonat şi Praziquantel, şi este recomandat pentru tratamentul infestaţiilor mixte determinate de nematode, cestode şi Giardia spp. .

Domnişoara Nazira la aproape 31kg, conform prospectului a avut nevoie de un singur comprimat de Drontal Plus flavour. Era cam nedumerită de blisterul zornăitor, dar a fost cuminte şi a înghiţit rapid comprimatul. Exact ca un labrador.

dront

Avantaje:

Nu sunt necesare măsuri dietetice înainte sau după tratament, dar administrarea acestui antiparazitar se recomandă să fie făcută înainte de hrănire.

Drontal Plus flavour poate fi dat în consum direct câinilor. Asta înseamnă că până şi cei mofturoşi îl vor molfăi cu plăcere, pentru că are un gust aromat.

dront2

Asigură o protecţie eficientă împotriva viermilor rotunzi, viermilor cu cârlig, viermelui bici şi viermilor laţi.

Ştiind că este fabricat de Bayer, un gigant în domeniul produselor farmaceutice şi medicale, am încrederea că medicamentele de uz veterinar şi produsele pentru îngrijirea animalelor sunt de o calitate superioară.

Un alt aspect semnificat pentru mine, a fost raportul excelent calitate-preţ.

Dezavantaje:

Nu asigură protecţie împotriva vermelui cardiac Dirofilaria immitis.

Singura contraindicaţie este legată de administrarea pe timpul gestaţiei, acesta fiind indicat doar în ultima treime a gestaţiei.

Tratamentul de rutină necesită o singură doză, însă în cazul infestării grave cu nematode şi cestode, medicul veterinar îţi va explica cum şi în câte doze va fi făcut tratamentul.

 

Pentru un labrador care este întotdeauna în inspecţie cu nasul peste tot, mă declar mulţumită de produsul Drontal Plus flavour 35 kg. Este un produs de calitate, are un preţ foarte bun, asigură o protecţie eficientă şi face ca momentul deparazitării să fie plăcut şi uşor.

 

https://www.instagram.com/gratziab/