Review Zgardă Foresto. Ianuarie, a cincea lună de protecţie.

Ce senzaţie stranie îmi aduce iarna asta seacă! Când eram copil, iernile erau ca în poveşti! Ningea tot

Ce senzaţie stranie îmi aduce iarna asta seacă! Când eram copil, iernile erau ca în poveşti! Ningea tot timpul, cu fulgi graşi iar dimineţile erau reci, aşa că eram obişnuită cu minus 20 de grade dimineaţa când mergeam la şcoală. Iarna era bogată în zăpadă şi culmea, nu auzeai pe nimeni cum se smiorcăie ca în ziua de azi că a nins prea mult sau că sărbatorile de iarnă n-au farmec fără zăpadă şi nici nu vedeai atâta nefericire urbană legată de deszăpezire şi şofat.

IMG_2649

Revenind la Ianuarie, tot nu-mi vine să cred că-i mijlocul iernii şi ninge bine abia a doua oară. Au fost iar vreo două săptămâni geroase cu minus 15 şi minus 20 de grade, o ninsoare zdravănă şi acum zici că-i primăvară.

Efectele încălzirii globale se simt cu adevărat şi aici în zona montană. Sunt profund întristată de schimbările climatice drastice şi cred că în viitorul apropiat ninsoarea va fi un fenomen rarisim şi atunci toţi vom ţopăi nebuneşte ca Nazira la vederea primului fulg.

IMG_2655

Vis-à-vis de schimbarea şi instabilitatea climatică, chiar mă gândeam zilele trecute în parc la zgarda Foresto de la gâtul Nazirei.

Mi se pare o alegere chiar inspirată în condiţiile astea. Astăzi plouă, mâine-i ger, poimâine ninge şi răspoimâine-i cald. Adaptabilitatea extraordinară a căpuşelor în astfel de condiţii meteo şi prezenţa lor pe toată perioada anului, sunt aspecte care nu trebuie să fie pierdute din vedere de niciun proprietar.

De aceea, este mai bine să fim întotdeauna precauţi şi să-i asigurăm patrupedului nostru mult iubit o protecţie eficientă precum zgarda Foresto.

IMG_2613

Rezistenţa la apă, eficienţa pe timp îndelungat şi protecţia permanentă, îi asigură Nazirei scutul perfect. Şi băneşte ies mai bine, dacă fac o socoteală corectă în raport cu clima şi cu bălăcelile domnişoarei prin bălţi şi noroaie. Aşadar, în momentul de faţă n-aş da zgarda pe-o pipetă.

A trecut şi-a cincea lună de protecţie cu Foresto! Până acum toate bune şi frumoase!

Mă declar fana numărul 1!

 

https://www.instagram.com/gratziab/