Review Zgardă Foresto. Noiembrie, a treia lună de protecţie.

Îmi place mult Noiembrie. Este o lună rece, brumoasă şi cu multă ploaie. Şi pentru că în perioada

Îmi place mult Noiembrie. Este o lună rece, brumoasă şi cu multă ploaie. Şi pentru că în perioada asta lumea din zona mea de munte se pregăteşte cu multă hărnicie de venirea iernii, îmi place tare mult să mă plimb cu Nazira dimineaţa cu noaptea-n cap şi seara târziu.

IMG_2333cr

Suntem amândouă gură cască în apropierea gospodăriilor, unde se întâmplă mereu atâtea chestii interesante. Momârlanii îşi aduc de la pădure caii încărcaţi la căruţe cu lemne, dimineaţa şi seara vezi aproape la fiecare casă cum fumul parcă dansează deasupra hornurilor. Grămezi mari de dovleci porceşti stau monotone în prispa casei, gunoiul de grajd zace împrăştiat prin grădini, iar nările-mi sunt inundate de miros înecăcios de muşcate şi lemn ud. Din când în când mai aud tălăngile de la gâtul oilor şi sunetul topoarelor.

Mie personal îmi dă o stare extraordinară de linişte, incomparabilă cu ceea ce îmi oferă viaţa mea agitată de la Bucureşti. Iar Nazira şi cu Matei nu fac decât să încuviinţeze.

Pot să declar ferm că luna Noiembrie a fost luna ploilor, a umezelii şi a tropăielilor prin bălţi şi noroaie, aşadar pentru Zgarda Foresto a fost un fel de test al eficienţei la apă.

Dacă până acum îmi puneam problema şi eram sceptică la rezistenţa şi eficienţa pipetei atunci când venea vorba de perioade cu multă ploaie, de Zgarda Foresto mă pot declara chiar extrem de mulţumită.

IMG_2227Prima zăpadă (Noiembrie).

Şi pentru că în luna Octombrie Nazira a fost obligată să stea cuminte, în lesă, din cauza perioadei de călduri, apăi în Noiembrie domnişoara a alergat cât pentru două luni! Pe dealuri, prin grădini, prin parcuri şi s-a tăvălit în toate noroioale, bălţile, canalele şi ochiurile de apă posibile! Cred că vă imaginaţi deja în ce hal de *curată* ajungea fetiţa asta acasă. :)

collagefor

Iar plimbări prin ploaie am fost tare multe, că nu am avut încotro! Ora de oliţă trebuie respectată şi pe ploaie şi pe minus grade. Prin urmare, atât Nazira cât şi Foresto, au făcut baie cam la greu în luna Noiembrie, luna a treia de protecţie.

Hai să vedem ce ne spun studiile despre contactul cu apa.

Produsul este rezistent la apă şi rămâne eficient dacă animalul se udă. Cu toate acestea, expunerea prelungită și intensă la apă și șamponarea excesivă ar trebui să fie evitată, deoarece durata de activitate poate fi redusă. Studiile au arătat că șamponarea lunară sau imersia în apă nu scurtează în mod semnificativ de 8 luni pentru căpușe după redistribuirea substanțelor active în blană dar eficacitatea produsului față de purici a scăzut treptat, începând cu luna 5.

IMG_2418cr

Dacă studiile ne indică totuşi un punct de reper în privinţa eficacităţii la purici, mai vedem noi prin luna 5 ce se mai întâmplă. Ceea ce observ eu la momentul de faţă este că, protecţia împotriva puricilor şi căpuşelor pe timpul rece ar trebui tratată cu seriozitate de către orice proprietar de patruped.

Dacă plouă, e frig sau ninge, asta nu înseamnă că nu există pericole pentru blănoşii noştri.

Concluzie:

În cazul Nazirei, Foresto deja stă la gâtul ei din Septembrie şi îşi face treaba foarte bine. Pot să afirm că a fost o toamnă cu multe provocări şi fără incidente. Zgarda Foresto a fost cea mai bună alegere de până acum pentru Nazira, labradoriţa noastră năzdrăvană.

 

Semnat,

Graţia şi Nazira

 

https://www.instagram.com/gratziab/