Review Zgardă Foresto. Octombrie, a doua lună de protecţie.

Deşi ne aflăm în mijlocul toamnei, tind să recunosc că am cam înghesuit cu uşa luna Octombrie. Perioada

Deşi ne aflăm în mijlocul toamnei, tind să recunosc că am cam înghesuit cu uşa luna Octombrie. Perioada de călduri a Nazirei ne-a silit să strângem cureaua libertăţii şi să ne limităm la plimbări scurte în jurul casei. N-am prea avut de ales, pentru că domnişoara a avut zi de zi peţitori care se ţineau scai de fusta noastră.

IMG_1476cropNazira, cu gândul la o plimbare prin frunze.

Aşadar, eu m-am ales cu un umăr aproape blocat luna asta de la super trasul în lesă a domnişoarei, iar ea cu un oftat lung.

Chiar şi aşa, Octombrie a fost o lună frumoasă, bogată cromatic şi olfactiv. Frig, dimineţi şi seri ceţoase, cu aer tare şi miros de frunze uscate şi fum. A fost şi Festivalul Recoltei, cu tarabe tradiţionale pline cu de toate, de unde ne-am umplut coşurile cu gutui, pere, struguri, nuci, vin şi must.

IMG_2182

Nazira numai când aude cuvântul pară, îşi ciuleşte urechile de zici că-i alarma de toamnă.

Bineînţeles, pe lângă toate astea, am îndesat în buzunare şi multă voie bună, că doar săritul prin mormanele de frunze merge de minune şi în lesă!

IMG_2174Niciunul dintre bandiţii aştia doi, nu vrea acasă. Se vede, nu? 

Am uitat să vă spun că în urmă cu puţin timp, băiatul meu a cules de pe drumuri un miţi mic cât palma, în ultimul hal de bolnav şi infestat cu purici. Eu vreo trei zile m-am scărpinat, dar Nazira deloc. Şi nici Adiţă, motanul nostru! Recunosc că am răsuflat uşurată ştiind că zgarda Foresto e la datorie. Şi sincer, şi-a făcut treaba tare bine! La câţi purici umblau pe miţi şi câţi or fi sărit pe mine, pe pupăcioasa de Nazira şi prin casă, mă declar tare mulţumită!

IMG_2142cropMiţi nu mai este chiar un miţi mic. Aici, la joacă cu Nazira.

Din lipsa unei camere în plus care ar fi avut rolul unei camere de carantină, boala musafirului felin l-a ajuns şi pe motanul meu, drept pentru care am fost tristă mult timp. Dar asta-i altă poveste!

Apropos de zilele friguroase cu soare cu dinţi din ultima săptămână, vreau să vă zic că au fost şi câteva dimineţi cu brumă bună. Şi inclusiv pe frigul ăsta, am zarit căpuşe prin iarbă. De ajuns în blana domnişoarei, n-au ajuns. Şi ştiţi voi de ce. Că are zgardă Foresto la gât!

IMG_2168Matei şi Nazira.

Prin urmare, chiar dacă a fost frig bine afară, am salvat un miţi mic şi puricos şi ne-au peţit toţi maidanezii din cartier, Foresto şi-a îndeplinit misiunea cu succes şi în a doua lună de protecţie.

 

Semnat,

Un proprietar fericit