Review Zgardă Foresto. Decembrie, a patra lună de protecţie.

În Decembrie am aşteptat să ningă cu sufletul la gură. Dacă în urmă cu o lună eram entuziaşti

În Decembrie am aşteptat să ningă cu sufletul la gură. Dacă în urmă cu o lună eram entuziaşti de prima zăpadă, de Sărbători n-am avut zăpadă. În schimb, a fost brumă, polei şi ger cât cuprinde.

Plimbatul câinelui la prima oră, la un minus 16 sau chiar 20 de grade, pentru mine este o încântare şi vreau să vă zic că este mai de efect decât cafeaua de dimineaţă. Te scutură de somn şi te energizează până la os. Numai că pe frigul ăsta, mi-e puţin milă de labele blănoasei. Tot am zis că-i cumpăr domnişoarei nişte încălţări speciale pentru hiking şi anotimpuri reci şi umede, dar uite că n-am reuşit încă. Neapărat să mă conformez cât de repede.

IMG_2615

Întotdeauna pe iarnă, labele Nazirei sunt inspectate la modul double check. Sarea din zăpadă, gheaţa, gerul şi nisipul ori sarea tratată aruncată pe drumuri de către oamenii primăriei, pot afecta pernuţele patrupedului şi produce multe neplăceri. După fiecare plimbare, o spăl pe lăbuţe cu apă călduţă şi cu un strop de şamponel pentru căţei, şi mă uit cu atenţie să nu fie crăpături sau tăieturi în pernuţe.

IMG_2598

Deşi anotimpul rece cu temperaturi scăzute sau extreme, ne aduce o oareşce uşurare, asta nu înseamnă că am scăpat de tot de căpuşe. Cel mai interesant aspect la căpuşele astea este că au o capacitate extraordinară de adaptabilitate. Timpul de tranziţie şi perioada de aclimatizare, reprezintă un bonus pentru ele. Cu toate că majoritatea căpuşelor mor la temperaturi extrem de scăzute, combinaţia actuală de valuri de frig urmate de temperaturi blânde, chiar călduroase pe timpul iernii, nu fac decât să le dezmorţească şi să le determine să plece în căutarea unei surse de hrană.

Acum că ştiu despre pericolul existent pe timp de iarnă, prefer să fiu un proprietar precaut, alegând să-mi protejez câinele pe tot parcursul anului.

Deşi în Decembrie frigul a fost la el acasă, petardele au răsunat la orice colţ de stradă şi plimbările au fost mai scurte, tot am apucat să ne aventurăm puţin prin natură şi să ne jucăm cu prietenul maidanez al Nazirei. Şi de data aceasta, Zgarda Foresto şi-a făcut treaba foarte bine.

 

https://www.instagram.com/gratziab/