Review Zgardă Foresto. Septembrie, prima lună de protecţie.

Opt luni împreună cu Foresto. Septembrie, Luna I de protecţie, 2015 Ce poate fi mai frumos la început

Opt luni împreună cu Foresto.

IMG_1710Septembrie, Luna I de protecţie, 2015

Ce poate fi mai frumos la început de toamnă, decât să cutreieri hai-hui pe dealuri şi văi, împreună cu patrupedul tău? Absolut nimic, îţi spun eu.

După cum ni s-a arătat şi la noi la munte, toamna a sosit blândă şi frumoasă, aşa cum speram să o şi reîntâlnim. Septembrie a venit cu multe zile calde şi vesele, numai bune de cutreierat prin natură în formaţie completă: eu, Matei, şi fetiţa noastră labrador, Nazira.

Nazira, labradoriţa noastră năzdrăvană care în luna august a împlinit un an, adoră sa exploreze natura. Şi pentru că şi noi suntem mici aventurieri, obişnuim pe cât de des putem să colindăm împrejurimile. Cel mai la îndemână sau aproape la o aruncătură de băţ pentru noi, sunt Cheile Roşiei. Frumuseţea spectaculoasă, mirosul şi sunetele naturii, ne revitalizează rapid de fiecare dată când suntem în mijlocul ei. În perioada asta, totul se transformă şi la fiecare coborâre, eşti un alt om.

IMG_1740Matei şi Nazira se joacă la râu.

Eu recunosc că nu sunt o expertă în recunoaşterea şi culesul ciupercilor din pădure, însă Matei cum stă acasă cu tot felul de atlase sub nas, îmi demonstrează că se pricepe cât de cât şi ţipă entuziasmat la vederea bureţilor de brad. În trecerea pe poteci înguste, făcute parcă numai pentru pitici, culegem pe alocuri măceşe şi mure. Nazira înaintează prin desişurile dense cu urechile ciulite, ascultând parcă toată pădurea şi chiar şi vântul. Adierea uşoară a vântului, aduce odată cu ea un miros parfumat de pădure şi câteodată am impresia că aduce chiar şi mirosul fânului şi al gospodăriilor de la poalele dealurilor.

IMG_1722Asigură-te că zgarda Foresto este în regulă după ce ai înlăturat ambalajul ei.

Indiferent de sezon, orice drumeţie cere înainte de plecare, o protecţie adecvată. Aşa cum nouă nu ne lipseşte vreodată din bagaj sprayul repelent şi de protecţie solară, exact aşa nu îi lipseşte nici căţeluşei noastre zgarda de protecţie. Întotdeauna am acordat o atenţie sporită protecţiei eficiente împotriva puricilor şi căpuşelor. Testasem deja pe vară o zgardă cu uleiuri naturale, care din nefericire i-a adus Nazirei o căpuşă în ureche şi o căpuşă înfiptă-n frunte, chiar la o scurtă plimbare prin zone cu vegetaţie mai înaltă. Totuşi, slavă Domnului că nu ne-am confruntat cu vreo babesioză!

Pentru că trecuse deja destul de mult timp de când am avut un câine şi nu eram atât de sigură pe alegerea mea, eram decisă să iau în considerare câteva opinii ale unor proprietari de câini, care la rândul lor se aventurau în natură la fel de des ca şi noi. Câţiva dintrei ei mi-au recomandat cu încredere zgarda Foresto de la Bayer, care asigură o protecţie eficientă împotriva puricilor şi căpuşelor de până la 8 luni!

IMG_1719Citeşte instrucţiunile pentru a înţelege corect ce ai de făcut. Vei avea nevoie de o foarfecă, pentru a tăia surplusul de zgardă. 

Cred că cel mai mult am luat în calcul două aspecte care mă interesau în mod expres:

  1. Ce protecţie oferă zgarda atunci când merg în drumeţii cu câinele?

Nu de alta, dar ştim cu toţii ce de căpuşe sunt prin păduri!

Prospectul spune că eficacitatea împotriva puricilor începe chiar după aplicarea zgărzii şi protecţia împotriva dezvoltării larvelor de purici se menţine pe parcursul celor 8 luni de zile. De asemenea şi larvele, nimfele şi căpuşele adulte sunt vizate. Inclusiv, păduchii malofagi (Trichodectes canis).

Fiindcă oferă o protecţie sporită pe partea aceasta, pentru plimbările obişnuite din oraş ar trebui să se comporte excelent. Şi aşa şi este!

Ca să facem o socoteală corectă, în Septembrie am colindat prin natură destul de mult. Pe timp frumos, ploaie şi vânt. Mai adaug aici şi plimbările obişnuite în parcuri cu vegetaţie înaltă.

Rezultatul: Un câine fericit, fără purici şi căpuşe. Şi un proprietar mulţumit.

IMG_1725Zgarda Foresto are 3 elemente reflectorizante care se pot ataşa de-alungul ei. Când se aude un click, înseamnă că elementul a fost corect fixat. 

  1. Raportul calitate-preţ în decursul celor 8 luni de zile promise.

În plus, Foresto mai poate fi utilizat şi ca parte a unei strategii de tratament pentru combaterea dermatitei alergice provocată de purici. Eu zic că este un plus pentru cine se confruntă cu această problemă.

Preţul este rezonabil pentru un câine de talie mare, cum este labradorul ( în cazul meu). Dacă ar fi să compar utilizarea pipetei la fiecare 4-5 săptămâni timp de 8 luni, cu utilizarea pe timp de 8 luni doar a zgărzii Foresto, este evident că am un avantaj puternic cu Foresto. Diferenţa este semnificativă!

IMG_1738Chiar dacă intră în contact cu apa, zgarda Foresto nu îşi pierde proprietăţile.

Se merită să achiziţionezi zgarda Foresto. În plus:

  • Nu este scumpă
  • Oferă protecţie eficientă până la 8 luni de zile
  • Este produsă de Bayer, o companie farmaceutică globală cu experienţă în fabricarea medicamentelor de uz veterinar şi a produselor de îngrijire pentru animale.

Rezultatul: Un câine fericit, fără purici şi căpuşe. Şi un proprietar mulţumit.

Pentru luna Septembrie, Foresto şi-a făcut datoria.

IMG_1731Nazira în largul ei.

 

Semnat cu drag,

Graţia, Matei şi Nazira.